TERMOFOL
FŰTŐFÓLIA

Infravörös Fűtőfólia

A Prémium Minőségű, Univerzális Fűtési Megoldás

fólia 55555

Szereld be önmagad készletek

Minden anyag és alkatrész egy dobozban.

Szereld be önmagad készletek

Minden anyag és alkatrész egy dobozban.

FŰTŐFÓLIA: A Rugalmas és Hatékony Fűtési Megoldás

FŰTŐFILM ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEK

Ismerje meg a fűtőfóliát, egy rugalmas és vékony infravörös elektromos fűtőtestet, amely különböző fűtési teljesítményekkel és szélességekkel érhető el. A fűtőfólia hőt és infravörös melegítést egy speciális grafitpaszta keveréke generálja, ahol a fűtési teljesítmény a paszta sűrűségétől és arányától függ. Ezeknek a fűtőfóliáknak a sokoldalúsága, kényelmes telepítési módja és energiatakarékos működése teszi őket ideális választássá otthonok és irodák számára egyaránt.

Főbb Alkalmazási Területek:

 • Padlófűtés: Ideális megoldás a padlófűtéshez, biztosítva a gyors és egyenletes hőeloszlást a helyiségben. A padlófűtés rendkívül hatékony módja a helyiségek fűtésének, mivel közvetlenül a padló felületén keresztül sugározza a hőt.

 • Mennyezeti Fűtés: A mennyezeti fűtéshez alkalmazva, a fűtőfólia hatékonyan biztosítja a meleget a helyiség felső részén. Ez a megoldás különösen alkalmas magasabb helyiségekben, ahol a hő felhalmozódik a mennyezetnél.

 • Falfűtés: A falakba integrálva, a fűtőfólia egyenletes hőeloszlást biztosít, javítva a helyiség hőkomfortját. A falfűtés egy diszkrét és esztétikai megoldás, amely lehetővé teszi a helyiségek maximális kihasználását.

A fűtőfólián alapuló fűtési rendszerek kiválóan alkalmazhatók családi házakban, lakásokban, irodákban, középületekben és raktárakban. Ezek az előnyök ideális feltételeket biztosítanak a hatékony hőeloszláshoz és a kényelmes fűtési megoldásokhoz.

Válassza a fűtőfóliát, ha egy sokoldalú, hatékony és energiatakarékos fűtési megoldást keres otthonába vagy munkahelyére. A fűtőfólia egyszerű telepítése, hosszú élettartama és alacsony üzemeltetési költsége miatt kiemelkedik a fűtési megoldások közül.

A Fűtőfóliával Való Fűtés Előnyei: Hatékony, Biztonságos és Gazdaságos Megoldás

 • Alacsony beruházási költségek

  A fűtőfólia telepítése egyszerű és költséghatékony, nem igényel nagy beruházásokat, ezáltal ideális választás azok számára, akik költséghatékony fűtési megoldást keresnek.

 • Alacsony működési költségek

  Az energiatakarékos működés révén a fűtőfólia jelentősen csökkenti a fűtési költségeket. A modern technológia alkalmazásával ez a fűtési megoldás hatékonyan használja fel az energiát, csökkentve ezzel a havi energiafogyasztást és a költségeket.

 • Helytakarékos – nem kell hozzá kazánház

  Nincs szükség kazánházra vagy nagy helyigényű berendezésekre, így több hely marad a belső kialakításra. Ez a jellemző különösen fontos a kisebb területű lakásokban vagy azokban az épületekben, ahol a helyoptimalizálás kulcsfontosságú.

 • Pontos hőmérséklet szabályozás

  A fűtőfólia lehetővé teszi a hőmérséklet precíz beállítását, így mindig ideális hőkomfortot biztosít. Az egyenletes hőeloszlás révén a helyiség minden része kényelmesen meleg marad.

 • Nagyobb Belső Kialakítási Lehetőség

  Nincsenek látható fűtőtestek, így több teret hagy a belső designnak és a bútorok elhelyezésének. Ez a tulajdonság különösen előnyös azok számára, akik értékelik a tiszta és rendezett belső teret.

 • Karbantartás mentes

  A fűtőfólia nem igényel rendszeres karbantartást, így időt és pénzt takarít meg. Ez a tulajdonság különösen előnyös azok számára, akik nem szeretnének időt és energiát fordítani a rendszeres karbantartásra.

 • Biztonságos Használat

  Nincs mérgezés vagy robbanásveszély, valamint nem szükséges kémény építése vagy karbantartása. Ez a tulajdonság biztonságosabbá teszi a fűtőfóliát, különösen a családi házakban és azokban az épületekben, ahol a biztonság elsődleges szempont.

 • Hosszú Élettartam

  A fűtőfilm akár 100 évig is tartós lehet, így hosszú távú befektetést jelent. Ez az előny különösen fontos azok számára, akik hosszú távú, megbízható és költséghatékony fűtési megoldást keresnek.

 • Nem igényli a kémény építését és karbantartását

  A fűtőfólia telepítése egyszerű és nem igényel kémény vagy más bonyolult infrastruktúra kiépítését, így gyorsan és hatékonyan telepíthető. Ez az előny lehetővé teszi a fűtőfólia telepítését olyan helyeken is, ahol a hagyományos fűtési megoldások nem alkalmazhatók.

 • Hatékony Hőeloszlás

  Nincs hőátadási veszteség, a hő közvetlenül a fogyasztás helyén keletkezik, így hatékonyabb és egyenletesebb hőeloszlást biztosít. Ez az előny biztosítja, hogy a helyiség minden részét egyenletesen és hatékonyan melegítse.

PARAMÉTEREK

Modell
Szélesség
Vastagság
Teljesítmény
folyó méter
Teljesítmény
négyzet méter
Tekercs
hossza
Tekercs
súlya
Maximális
hőmérséklet
Feszültség
TF-3025T
25cm
0.338mm
55W
220W
150m
19kg
55°C
AC230V
TF-305T
50cm
0.338mm
110W
220W
150m
39kg
55°C
AC230V
TF-310T
100cm
0.338mm
220W
220W
100m
49kg
55°C
AC230V
TF-3025TL
25cm
0.338mm
35W
140W
150m
19kg
42°C
AC230V
TF-305TL
50cm
0.338mm
70W
140W
150m
39kg
42°C
AC230V
TF-310TL
100cm
0.338mm
140W
140W
100m
49kg
42°C
AC230V
TF-3025TT
25cm
0.338mm
20W
80W
150m
19kg
32°C
AC230V
TF-305TT
50cm
0.338mm
40W
80W
150m
39kg
32°C
AC230V
TF-310TT
100cm
0.338mm
80W
80W
100m
49kg
32°C
AC230V
TF-3025TH
25cm
0.338mm
15W
60W
150m
29kg
29 C
AC230V
TF-305TH
50cm
0.338mm
30W
60W
150m
39kg
29°C
AC230V
TF-310TH
100cm
0.338mm
60W
60W
100m
49kg
29°C
AC230V
TF-305ET
50cm
0.338mm
200W
400W
150m
38kg
75°C
AC230V
TF-303DC12V
30cm
0.338mm
67W
220W
150m
23kg
55°C
DC12V

SZERELD BE ÖNMAGAD KÉSZLET TARTALMA

Ez a készlet minden szükséges elemet tartalmaz az infra fűtőfólia önálló beépítéséhez, legyen szó padló-, fal- vagy mennyezetfűtésről. Nem szükséges külön alkatrészeket vásárolnia, mivel a készlet teljes és készen áll a használatra és az elektromos fűtés kialakítására.

A fűtőfilm készlet tartalmaz:

 • TERMOFOL fűtőfilm: Prémium minőségű, közvetlen padlófűtéshez, fal- vagy mennyezetfűtéshez kiválóan alkalmas fűtőtermék.
 • Szerelődoboz: Speciálisan tervezett süllyesztett elektromos doboz, amely megkönnyíti a hőmérséklet-szabályozó felszerelését.
 • Védőcső: A padlóérzékelő biztonságos felszereléséhez szükséges védőcső, amely egyszerűvé teszi az érzékelő beépítését és cseréjét.
 • Tápkábelek: Ezek a kábelek biztosítják a fűtőfólia elektromos ellátását.
 • Csatlakozókészlet: Tartalmaz 2 darab Crocodile klip csatlakozót és 6 réz önösszekötő szalagot, mindegyik ónozott rézötvözetből készült.
 • Kés: A fűtőfilm pontos méretre vágásához szükséges eszköz.
 • Mérő eszköz: A telepítéshez szükséges pontos mérésekhez.
 • Kézikönyv: Részletes beépítési útmutató padló-, fal-, vagy mennyezetfűtéshez.
 • Garancia: Jótállási jegy a termék minőségének biztosítására.
szereld magad

A fűtőfólia készletünkkel egyszerűen és gyorsan telepítheti a fűtési rendszert, biztosítva a hatékony és egyenletes hőeloszlást otthonában vagy irodájában."

Fedezze fel a TERMOFOL fűtőfólia készletének előnyeit, amely lehetővé teszi a fűtési rendszer egyszerű és gyors telepítését otthonában vagy irodájában. A készletünk minden szükséges elemet tartalmaz, így Ön könnyedén elvégezheti a telepítést, biztosítva a hatékony és egyenletes hőeloszlást.

 • Hatékony Fűtési Megoldás: A fűtőfólia készletünk segítségével gyorsan és hatékonyan telepítheti a fűtési rendszert, biztosítva a meleg és kényelmes környezetet otthonában vagy munkahelyén.
 • Egyenletes Hőeloszlás: A fűtőfólia kiváló hőeloszlást biztosít, így a helyiség minden részében kellemes hőmérsékletet élvezhet.
 • Könnyű Telepítés: A készlet minden szükséges alkatrészt és eszközt tartalmaz, így a telepítés egyszerű és gyors, akár saját kezűleg is elvégezhető.
 • Ideális Minden Típusú Helyiséghez: Legyen szó nappaliról, hálószobáról, fürdőszobáról vagy irodáról, a fűtőfólia készletünk tökéletes választás minden típusú helyiség fűtésére.

Válassza a TERMOFOL fűtőfólia készletét, ha egy egyszerű, gyors és hatékony fűtési megoldást keres, amely egyenletes hőeloszlást biztosít otthonában vagy irodájában.

AZ INFRA FŰTŐFÓLIA TELEPÍTÉSÉNEK VIZUÁLIS BEMUTATÁSA KÖZVETLEN RENDSZERBEN

A FŰTŐFilm TELEPÍTÉSÉNEK VIZUÁLIS BEMUTATÁSA PADLÓ FŰTÉS BEÉPÍTÉSÉHEZ PADLÓ PANEL / FA BURKOLAT ALATT:

GYIK

A fűtőfilm kiválasztása – ellentétben azzal, amit legtöbben gondolunk – nem csak az elképzelt igényeinken múlik. Kezdetben meg kell határoznia minden helyiség hőigényét, amelybe a fóliát telepíteni kívánja. Ha nem találunk ilyen adatokat a projektben, becslést kell készíteni a helyiség szerkezete, rendeltetése és egyedi igények alapján.

A fűtőfólia a klasszikus kábelekkel vagy fűtőszőnyegekkel ellentétben a teljes felületet felmelegíti, nem csak lokálisan a magas hőmérsékletű kábelen keresztül, ennek köszönhetően bármilyen felület alá beépíthetjük. A fűtőfilm 50%-kal kevesebb áramot fogyaszt, mint a hagyományos fűtőszőnyeg.

A fűtőfilmet csak olyan bútorok alá szereljük, amelyek lábai legalább 3 cm magasak. Tilos a fóliát állandó telepített bútorok alá, pl. konyhabútor vagy faliszekrény alá szerelni.

A fűtőfilm biztonságos termék, az Európai Bizottság által akkreditált kutató egységek tesztelték.

A fűtőfólia egy önálló rendszer, amely garantálja a hőt, ha egyedüli hőforrásként használják.

Az áramfogyasztás kizárólag az épület szigetelésétől függ. Az épület energiahatékonyságát jelző dokumentumban szereplő adatok alapján meg tudjuk határozni a tényleges üzemeltetési költségeket.

Tilos a különböző teljesítményű fóliákat kombinálni.

Igen. Szabadon kombinálhat különböző szélességű fóliákat azonos névleges teljesítménnyel (xx / m2).

A hivatalos szerelő által beépített fűtőfóliákra 15 év, az önállóan beszereltre 6 év a garancia.

A termék élettartamát 100 évre határozzák meg.

A fűtőfilm kiválasztása a tervezési adatok alapján történjen. Ha saját kezűleg szeretne terméket választani, akkor a jól szigetelt, új épületeknél 80W/m² fólia, közepes szigetelésű – 140W/m² fólia, rosszul szigetelt épületeknél pedig 220W/m² fólia lesz a megfelelő.

Az aljzatnak száraznak és egyenletesnek kell lennie. A betonréteget szigeteléssel kell lefedni, amelyre a fóliát felhelyezik.

A fűtési rendszer típusa a padlóburkolathoz használt anyagtól függ. Direkt rendszer esetén a padlót padlófűtésre alkalmas padlópanelekkel lehet kidolgozni. Ha ragasztott padlót szeretne használni, akkor akkumulációs rendszert kell választania, és az esztrich megszáradása után befejezni a padlót.

A felhatalmazott szerelő általi telepítés a megfelelően elkészített rendszer garanciája és hosszabb – 15 év – gyártói garancia. A felhatalmazott szerelő éves képzésen vesz részt, és képes megfelelően kiválasztani és telepíteni termékeinket.

A megrendeléseket a leadást követő 48 órán belül feldolgozzuk. Megrendelésének állapotáról logisztikai részlegünk e-mailben és SMS-ben tájékoztat.

Az infravörös fűtőfólia, vagy fűtőfilm egy nívós termék, amely szinte minden esetben működik. Ideális felületfűtésre, különös tekintettel a padló-, mennyezet- és falfűtésre. Nyugodtan kijelenthető, hogy a kidolgozottság minősége a széles funkcionalitással párosulva pótolhatatlanná teszi a maga területén.

A fűtőfólia a szén elektromos ellenállása alapján működik. Az infravörös fólia gondosan válogatott szén- és alumíniumpasztából áll, amelyet modern technológiával (nyomtatási technika) alkalmaznak PET-fóliára. Ez az anyag kiváló hőszigetelő és tűzálló tulajdonságokkal rendelkezik. A PET fólia speciális LAMINEX fóliával van rögzítve. A réz szalag elektróda az elektromos áram vezetőjeként működik, míg az ezüst szalag véd a szikraképződéstől.

A hőt speciális grafit fűtőszalagokon elektromos ellenállás állítja elő. A fűtési teljesítmény a fent említett csíkok távolságától, szélességétől és a felhasznált grafit mennyiségétől függ. A viszonylag kis teljesítményű fűtőfóliák tökéletesek alternatív fűtésre (meleg padlókényelem), a magasabb fűtőfóliák pedig elsődleges fűtési rendszerként.

Személy szerint erősebb fűtőfóliákat ajánlunk (140 W/m²-től), amelyeknél rövidebb a felmelegedési idő, ami maximális hőkomfortot jelent a helyiségben. MEGJEGYZÉS: A hőteljesítménytől függetlenül az energiaigény ugyanaz. Az különbség kizárolag a felfűtési idő tartamában van, az elektromos energia felhasználása ugyanannyi! A nagyobb teljesítményű fóliával ellátott padlófűtés gyorsabban éri el a kívánt hőmérsékletet, kisebb teljesítménnyel pedig több időre van szüksége ahhoz, hogy a felületi réteget a megfelelő hőmérsékletre hozza. A hőmérséklet emelkedés sebessége a fűtőfelület lefedettségének mértékétől is függ – minél nagyobb a padlóborítás százaléka, annál rövidebb lesz a várakozási idő a beállított hőmérséklet eléréséig. A fólia felületfűtési rendszerben való használatának kényelme nagymértékben függ egy elektronikus hőmérséklet szabályozótól. Kínálatunkban megtalálhatóak mind a standard modellek – hőmérséklet-beállító funkcióval és egyszerű biztonsági rendszerrel, mind a technológiailag fejlett modellek – érintőképernyővel, széles személyre szabási móddal és távirányító rendszerekkel kompatibilisek. Bővített termékek esetén a felhasználó kiválaszthatja az igényeinek leginkább megfelelő, leghatékonyabb vezérlőrendszert. MEGJEGYZÉS: A fűtőfilm vásárlása előtt érdeklődjön az európai minőségi bizonyitványok meglétéről és ellenőrizze a fűtőfólia biztonságát! A gyengébb megoldásokra, bár tökéletesen fedezik a hőenergia-igényt, viszonylag jelentős időkésleltetés (hosszabb várakozási idő a beállított paraméterek eléréséhez) jellemző.

A fólia kiválasztása és beépítése a felületfűtési rendszerekbe egyszerű és nem komplikált. Mindazonáltal néhány kulcsfontosságú pontra kell figyelni, mind a tervezés, mind a telepítési folyamat során. A fűtőfólia rendszer tervezésénél felmerülő alapvető hiba a túl alacsony egységteljesítményű termék alkalmazása. Ennek oka lehet a helytelenül megbecsült fűtési teljesítmény. Ezáltal a helyiségek felfűtéséhez hosszabb időre lesz szükség , amely után a hőmérséklet eléri a beállított (vagy közeli) szintet, mint egy megfelelően méretezett beépítésnél.

A túl alacsony teljesítményű (a támogatott teljesítményt tekintve) érintkező hőszabályozó használata károsíthatja a terméket, ami a fűtési rendszer meghibásodását eredményezi – nincs fűtés. A beépített fűtőfólia nem haladhatja meg a hőszabályozó megengedett teljesítményének 80%-át.

A falfűtés egyenletes hőmérséklet eloszlást garantál a helyiség teljes magasságában. Jellemzője a levegő keringésének hiánya és a sugárzással történő hőátadás. A fal befejező burkoló elemei gipszkarton burkolattal és anélkül, laminált lapok, falpanelek. Mennyezetfűtést ott szerelünk be, ahol a padló vagy falfűtés nem lehetséges a szabad hely hiánya miatt, pl. nagy mennyiségű kiépített padló, vastag szőnyeg vagy épített fal.

Kínálatunkban megtalálható a 400W/m2 teljesítményű fűtőfilm, amellyel saját fűtőtest is elkészíthető. Gipszkarton vagy természetes kő alá fűtőfóliát beépítve alacsony áramfogyasztású, nagy hatásfokú fűtőtestet kapunk, a hőszabályzó használatának köszönhetően pedig teljes körűen szabályozhatjuk az üzemi hőmérsékletet és fűthetünk kb. 30%-kal kevesebb árammal a teljesítményhez képest.

A tükör alatti fólia használata gondoskodik arról, hogy a tükör ne párásodjon be, ráadásul a tükör melegítővé válik.

Az egyenáramú fólia ideális lakókocsik vagy nyaralók fűtésére, ahol nem férünk hozzá az elektromos hálózathoz. Ez a rendszer csatlakoztatható akkumulátorhoz vagy közvetlenül napelem rendszerhez.

Az erkély ablak és a házban beépített nyílászárók a legnagyobb hő veszteséget termelő felületek. Az ablakok alatti padló területen egy fűtőfilm csík beépítésével záró függönyt építünk ki, amely korlátozza a hideg levegő áramlását. Ez a funkció padlófűtésként működik.

Tekintsd meg a TERMOFOL fűtési rendszer további termékeit: