TERMOFOL
FŰTŐFÓLIA

Infravörös fűtőfólia

Prémium minőségű termék, amely szinte minden helyiséghez alkalmazható.

fólia 55555

Infravörös fűtőfóliák

Prémium minőségű termék, amely szinte minden helyiséghez alkalmazható.

Szereld be önmagad készletek

Minden anyag és alkatrész egy dobozban.

Szereld be önmagad készletek

Minden anyag és alkatrész egy dobozban.

FŰTŐFÓLIA

FŰTŐFÓLIA ALKALMAZÁSA

Az infra fűtőfólia rugalmas, vékony infravörös elektromos fűtőtest. Különböző fűtési teljesítménnyel és szélességben kapható. A hőt és infravörös melegitést egy különleges grafitpaszta keveréke generálja, a fűtési teljesítmény annak sűrűségétől és arányától függ.

Az infra fűtőfóliák fő alkalmazási területei:

 • Padlófűtés
 • Mennyezeti fűtés
 • Falfűtés

A fűtőfóliákon alapuló fűtési rendszerek családi házakban, lakásokban, irodákban, középületekben és raktárakban használják. A fűtőfóliák használata korlátlan lehetőséget nyújt. A felfűtési sebesség, a nagy fűtőfelület, a rugalmasság és a vezérlés pontossága ideális helyzetet teremt a hő előállításához.

A FŰTŐFÓLIÁVAL VALÓ FŰTÉS ELŐNYEI:

 • Alacsony beruházási költségek

 • Alacsony működési költségek

 • Helytakarékos – nem kell hozzá kazánház

 • Pontos hőmérséklet szabályozás

 • Nincsenek fűtőtestek – nagyobb belső kialakítási lehetőség

 • Nincs probléma a víz utántöltéssel és légtelenítéssel

 • Karbantartás mentes

 • Nincs mérgezés veszélye

 • Nincs robbanásveszély

 • Nem igényli a kémény építését és karbantartását

 • Tartósság - a fűtőfólia élettartama 100 év

 • Nincs hőátadási veszteség – a hő a fogyasztás helyén keletkezik

PARAMÉTEREK

Modell
Szélesség
Vastagság
Teljesítmény
folyó méter
Teljesítmény
négyzet méter
Tekercs
hossza
Tekercs
súlya
Maximális
hőmérséklet
Feszültség
TF-3025T
25cm
0.338mm
55W
220W
150m
19kg
55°C
AC230V
TF-305T
50cm
0.338mm
110W
220W
150m
39kg
55°C
AC230V
TF-310T
100cm
0.338mm
220W
220W
100m
49kg
55°C
AC230V
TF-3025TL
25cm
0.338mm
35W
140W
150m
19kg
42°C
AC230V
TF-305TL
50cm
0.338mm
70W
140W
150m
39kg
42°C
AC230V
TF-310TL
100cm
0.338mm
140W
140W
100m
49kg
42°C
AC230V
TF-3025TT
25cm
0.338mm
20W
80W
150m
19kg
32°C
AC230V
TF-305TT
50cm
0.338mm
40W
80W
150m
39kg
32°C
AC230V
TF-310TT
100cm
0.338mm
80W
80W
100m
49kg
32°C
AC230V
TF-3025TH
25cm
0.338mm
15W
60W
150m
29kg
29 C
AC230V
TF-305TH
50cm
0.338mm
30W
60W
150m
39kg
29°C
AC230V
TF-310TH
100cm
0.338mm
60W
60W
100m
49kg
29°C
AC230V
TF-305ET
50cm
0.338mm
200W
400W
150m
38kg
75°C
AC230V
TF-303DC12V
30cm
0.338mm
67W
220W
150m
23kg
55°C
DC12V

SZERELD BE ÖNMAGAD KÉSZLET TARTALMA

A készlet tartalmazza az infra fűtőfóliát, a hőmérséklet szabályzót, a padlófűtés beépítéséhez szükséges összes alkatrészt, így ezeket az elemeket nem kell külön-külön megvásárolnia.

Minden készlet tartalmazza:

 • TERMOFOL fűtőfólia: A prémium minőségű fűtőtermék közvetlen padlófűtéshez, fal vagy mennyezet fűtéshez.
 • Szerelődoboz: Speciálisan kifejlesztett süllyesztett elektromos doboz, a hőmérséklet szabályozó kényelmes felszereléséhez kialakítva.
 • Védőcső: A padlóérzékelő felszereléséhez tervezett védőcső. A védőcső lehetővé teszi az érzékelő egyszerű össze- és szétszerelését.
 • Tápkábelek: A kábelek a fűtőfólia betáplálására szolgálnak.
 • Csatlakozókészlet: Szerelőkészlet, amely 2 Crocodile klip csatlakozót és 6 réz önösszekötő szalagot tartalmaz. A csatlakozó ónozott rézötvözetből készül.
 • Kés.
 • Mérő eszköz.
 • Kézikönyv – Beépítési útmutató padló-, fal-, vagy mennyezet fűtéshez.
 • Garancia – Jótállási jegy.
szereld magad

AZ INFRA FŰTŐFÓLIA VIZUÁLIS TELEPÍTÉSÉNEK BEMUTATÁSA KÖZVETLEN RENDSZERBEN

A FŰTŐFÓLIA VIZUÁLIS TELEPÍTÉSÉNEK BEMUTATÁSA PADLÓ FŰTÉS BEÉPÍTÉSÉHEZ PADLÓ PANEL / FA BURKOLAT ALATT:

GYIK

A fűtőfólia kiválasztása – ellentétben azzal, amit legtöbben gondolunk – nem csak az elképzelt igényeinken múlik. Kezdetben meg kell határoznia minden helyiség hőigényét, amelybe a fóliát telepíteni kívánja. Ha nem találunk ilyen adatokat a projektben, becslést kell készíteni a helyiség szerkezete, rendeltetése és egyedi igények alapján.

A fűtőfólia a klasszikus kábelekkel vagy fűtőszőnyegekkel ellentétben a teljes felületet felmelegíti, nem csak lokálisan a magas hőmérsékletű kábelen keresztül, ennek köszönhetően bármilyen felület alá beépíthetjük. A fűtőfólia 50%-kal kevesebb áramot fogyaszt, mint a hagyományos fűtőszőnyeg.

A fűtőfóliát csak olyan bútorok alá szereljük, amelyek lábai legalább 3 cm magasak. Tilos a fóliát állandó telepített bútorok alá, pl. konyhabútor vagy faliszekrény alá szerelni.

A fűtőfólia biztonságos termék, az Európai Bizottság által akkreditált kutató egységek tesztelték.

A fűtőfólia egy önálló rendszer, amely garantálja a hőt, ha egyedüli hőforrásként használják.

Az áramfogyasztás kizárólag az épület szigetelésétől függ. Az épület energiahatékonyságát jelző dokumentumban szereplő adatok alapján meg tudjuk határozni a tényleges üzemeltetési költségeket.

Tilos a különböző teljesítményű fóliákat kombinálni.

Igen. Szabadon kombinálhat különböző szélességű fóliákat azonos névleges teljesítménnyel (xx / m2).

A hivatalos szerelő által beépített fűtőfóliákra 15 év, az önállóan beszereltre 6 év a garancia.

A termék élettartamát 100 évre határozzák meg.

A fűtőfólia kiválasztása a tervezési adatok alapján történjen. Ha saját kezűleg szeretne terméket választani, akkor a jól szigetelt, új épületeknél 80W/m² fólia, közepes szigetelésű – 140W/m² fólia, rosszul szigetelt épületeknél pedig 220W/m² fólia lesz a megfelelő.

Az aljzatnak száraznak és egyenletesnek kell lennie. A betonréteget szigeteléssel kell lefedni, amelyre a fűtőfóliát felhelyezik.

A fűtési rendszer típusa a padlóburkolathoz használt anyagtól függ. Direkt rendszer esetén a padlót padlófűtésre alkalmas padlópanelekkel lehet kidolgozni. Ha ragasztott padlót szeretne használni, akkor akkumulációs rendszert kell választania, és az esztrich megszáradása után befejezni a padlót.

A felhatalmazott szerelő általi telepítés a megfelelően elkészített rendszer garanciája és hosszabb – 15 év – gyártói garancia. A felhatalmazott szerelő éves képzésen vesz részt, és képes megfelelően kiválasztani és telepíteni termékeinket.

A megrendeléseket a leadást követő 48 órán belül feldolgozzuk. Megrendelésének állapotáról logisztikai részlegünk e-mailben és SMS-ben tájékoztat.

Az infravörös fűtőfólia, vagy fűtőfólia egy nívós termék, amely szinte minden esetben működik. Ideális felületfűtésre, különös tekintettel a padló-, mennyezet- és falfűtésre. Nyugodtan kijelenthető, hogy a kidolgozottság minősége a széles funkcionalitással párosulva pótolhatatlanná teszi a maga területén.

A fűtőfólia a szén elektromos ellenállása alapján működik. Az infravörös fűtőfólia gondosan válogatott szén- és alumíniumpasztából áll, amelyet modern technológiával (nyomtatási technika) alkalmaznak PET-fóliára. Ez az anyag kiváló hőszigetelő és tűzálló tulajdonságokkal rendelkezik. A PET fólia speciális LAMINEX fóliával van rögzítve. A réz szalag elektróda az elektromos áram vezetőjeként működik, míg az ezüst szalag véd a szikraképződéstől.

A hőt speciális grafit fűtőszalagokon elektromos ellenállás állítja elő. A fűtési teljesítmény a fent említett csíkok távolságától, szélességétől és a felhasznált grafit mennyiségétől függ. A viszonylag kis teljesítményű fűtőfóliák tökéletesek alternatív fűtésre (meleg padlókényelem), a magasabb fűtőfóliák pedig elsődleges fűtési rendszerként.

Személy szerint erősebb fűtőfóliákat ajánlunk (140 W/m²-től), amelyeknél rövidebb a felmelegedési idő, ami maximális hőkomfortot jelent a helyiségben. MEGJEGYZÉS: A hőteljesítménytől függetlenül az energiaigény ugyanaz. Az különbség kizárolag a felfűtési idő tartamában van, az elektromos energia felhasználása ugyanannyi! A nagyobb teljesítményű fóliával ellátott padlófűtés gyorsabban éri el a kívánt hőmérsékletet, kisebb teljesítménnyel pedig több időre van szüksége ahhoz, hogy a felületi réteget a megfelelő hőmérsékletre hozza. A hőmérséklet emelkedés sebessége a fűtőfelület lefedettségének mértékétől is függ – minél nagyobb a padlóborítás százaléka, annál rövidebb lesz a várakozási idő a beállított hőmérséklet eléréséig. A fűtőfólia felületfűtési rendszerben való használatának kényelme nagymértékben függ egy elektronikus hőmérséklet szabályozótól. Kínálatunkban megtalálhatóak mind a standard modellek – hőmérséklet-beállító funkcióval és egyszerű biztonsági rendszerrel, mind a technológiailag fejlett modellek – érintőképernyővel, széles személyre szabási móddal és távirányító rendszerekkel kompatibilisek. Bővített termékek esetén a felhasználó kiválaszthatja az igényeinek leginkább megfelelő, leghatékonyabb vezérlőrendszert. MEGJEGYZÉS: A fűtőfólia vásárlása előtt érdeklődjön az európai minőségi bizonyitványok meglétéről és ellenőrizze a fűtőfólia biztonságát! A gyengébb megoldásokra, bár tökéletesen fedezik a hőenergia-igényt, viszonylag jelentős időkésleltetés (hosszabb várakozási idő a beállított paraméterek eléréséhez) jellemző.

A fólia kiválasztása és beépítése a felületfűtési rendszerekbe egyszerű és nem komplikált. Mindazonáltal néhány kulcsfontosságú pontra kell figyelni, mind a tervezés, mind a telepítési folyamat során. A fűtőfólia rendszer tervezésénél felmerülő alapvető hiba a túl alacsony egységteljesítményű termék alkalmazása. Ennek oka lehet a helytelenül megbecsült fűtési teljesítmény. Ezáltal a helyiségek felfűtéséhez hosszabb időre lesz szükség , amely után a hőmérséklet eléri a beállított (vagy közeli) szintet, mint egy megfelelően méretezett beépítésnél.

A túl alacsony teljesítményű (a támogatott teljesítményt tekintve) érintkező hőszabályozó használata károsíthatja a terméket, ami a fűtési rendszer meghibásodását eredményezi – nincs fűtés. A beépített fűtőfólia nem haladhatja meg a hőszabályozó megengedett teljesítményének 80%-át.

A falfűtés egyenletes hőmérséklet eloszlást garantál a helyiség teljes magasságában. Jellemzője a levegő keringésének hiánya és a sugárzással történő hőátadás. A fal befejező burkoló elemei gipszkarton burkolattal és anélkül, laminált lapok, falpanelek. Mennyezetfűtést ott szerelünk be, ahol a padló vagy falfűtés nem lehetséges a szabad hely hiánya miatt, pl. nagy mennyiségű kiépített padló, vastag szőnyeg vagy épített fal.

Kínálatunkban megtalálható a 400W/m2 teljesítményű fűtőfóla, amellyel saját fűtőtest is elkészíthető. Gipszkarton vagy természetes kő alá fűtőfóliát beépítve alacsony áramfogyasztású, nagy hatásfokú fűtőtestet kapunk, a hőszabályzó használatának köszönhetően pedig teljes körűen szabályozhatjuk az üzemi hőmérsékletet és fűthetünk kb. 30%-kal kevesebb árammal a teljesítményhez képest.

A tükör alatti fűtőfólia használata gondoskodik arról, hogy a tükör ne párásodjon be, ráadásul a tükör melegítővé válik.

Az egyenáramú fólia ideális lakókocsik vagy nyaralók fűtésére, ahol nem férünk hozzá az elektromos hálózathoz. Ez a rendszer csatlakoztatható akkumulátorhoz vagy közvetlenül napelem rendszerhez.

Az erkély ablak és a házban beépitett nyilászárók n a legnagyobb hőveszteséget termelő felületek. Az ablakok alatti padló területen egy Fűtőfólia csík beépítésével zárófüggönyt építünk, amely korlátozza a hideg levegő áramlását. Ez a funkció padlófűtésként működik.

Tekintsd meg a TERMOFOL fűtési rendszer további termékeit: